Beni kurtarır mısın?

  Herkesi sen kurtaramazsın. Herkesi iyi edemezsin. Herkesi mutlu edemezsin. Hayatın boyunca birilerini iyi etmeye çalıştığını, birilerinin mutluluğu için çabaladığını, birilerini eğitmeye çalıştığını biliyorsun. Bu bir sır değil. Artık. Herkes iyi olsun, sorun yaşamasın, kontrolüm altında olsun, benim çizdiğim alandan dışarı çıkmasın, çünkü bu alandan çıkarlarsa onları koruyamam. Yavrularını büyüten bir anne kedi gibi, ancak bir fark var. Anne kedi yavrularını eğitip, büyütüp, kendi hayatlarına bırakırken, sen anne kediliği hayatın boyunca yapıyorsun ve sana yaklaşan, iyi davranan herkese yapıyorsun. Diken üstünde bu yaşam ve ayakların acıyor. Artık bırakman gerekenler var, ne kadar sevsen de, ne kadar bağlı olsan da, ne kadar tutunduğun duygular olsa da, bırakman gerekenler var. Sen onları kendi alanında korudukça hem onları, hem kendini güçsüzleştiriyorsun. Kontrolü bırakma vakti gelmiştir belki. Kurtarıcı olma rolünü bırakma zamanı gelmiştir. Hayatından çıkarmak değil bu, kontrolü

Yaklaşık 3 Yıldır Dönüp Duran Kısır Döngüler Var Hayatımızda

 Yaklaşık 3 yıldır dönüp duran kısır döngüler var hayatımızda.

3 yıllık bir süreç. Tam oldu derken başa saran, ‘neyle sınanıyorum’ sorularıyla geçen, doğru kişi, doğru iş, doğru yolu aramakla geçen. Tatmin olmakta zorlanmış olabilirsiniz bu süreçte, özellikle aradığınızı bulamama konusunda, güven konusunda. En çok da kendinize olan güveniniz.

Aynı şeyleri yaşamaktan sıkıldıysanız, aynı durumların tekrarlanmasından bıktıysanız, bu 15 gün çok önemli.

Önünüze çıkanlara iyi bakın. Bu dönem son 3 yılın tekrarlanan kasedini değiştiriyor ve yeni bir süreç başlatıyor.Yeni bir şarkı. Kendi frekansınızı bulduysanız ne güzel. Eğer hala kendi frekansınızı bulamadıysanız, bu dönem son 3 yılda neden bir türlü değişmeyen-tekralanan olayları yaşadığınızı gösterecektir. Belki size engel olan bir insan,belki bir duygu, belki bir korku, belki de özgürlüğünüze kavuşamamanız. Her ne ise bu süreçte görebilirsiniz. Belki bazı şeylere o kadar çok anlam yüklediniz ki ve o kadar çok tutundunuz ki, bırakamıyorsunuz, ancak bu sizi artık tatmin etmiyor.

Bir yanda tatminsizlik, bir yanda duygularınız, bir yanda değişim sancısı. Diğer yanda öylece ne yapacağını bilmeden bekleyen siz. Yapmayacağınız şeyleri yapıyor, hiç ‘size ait olmayan’ cümleler kuruyor olabilirsiniz son dönemlerde. Bunun size çıkardığı sorunlar olabilir. Çok alakasız insanlar hayatınıza katılmış, hiç farkında olmadığınız sorunlar hayatınıza yansımış olabilir ve çözüm arıyor olabilirsiniz. Burada ortaya çıkan izinli olmak ve teslimiyetle başlayan bir çözüm odağına dönebiliriz ve ne istediğimize karar verip bir adım atabiliriz.

3 yıl yorucu bir süre ancak sizi, siz yapan bir süre. Neye direndiniz ki bu kadar uzun sürdü. Hangi duyguya bu kadar tutundunuz? Kime? Bir yandan özgürlük isterken, diğer andan ‘korkularınız’ ve geleceğe ektiğiniz obsesif kaygılarınız şu an ‘zihin karışıklığı’ yaratıyor. Başka insanlara ölesiye inanırken ve güvenirken kendinize olan inançsızlığınız, olduğunuz yerde saymanıza neden oluyor. Oysa bu süreçte herkesten önce kendi gücünüzü elinize almalı ve yola çıkmak için bir adım atmalısınız. Bir yardım eli beklemeyi bırakarak. Başka insanlar tarafından bu 3 yılda yeteri kadar hayalkırıklıkları yaşadınız. Artık hayallerinize koşmak için ayağa kalkmanız gerek. Tekrar başa sarmamak için tutunduğunuz duyguları bırakmanız gerek. Sırtınızda taşıdıklarınızdan vazgeçmeniz gerek. Çağımız değişiyor.

Çağa ayak uyduramayanların, geçmişte yaşayanların, geçmişe takılı kalanların her zaman zorlandığını biliyoruz. An’a dönmeliyiz. Bir an geliyor, geçmiş sorunlardan bir koku duyar gibi oluyorsunuz. Bu koku panik yaratıyor, ‘yine mi’ yine mi olacak derken yine oluyor. İşte izinli olmak tam olarak burada devreye girmesi gerekiyor. Bunun bir sorun olmadığı farkındalığına erişildiğinde bir adım atmış olunuyor.

Sorunlara ışık olmak önemli olan. Çünkü asıl sorun, sorunun ne getireceğini ve neyden kaynaklandığını göstermeyen karanlık. O karanlıkta kendini yalnız hissetmek. Geldiğini görememek ve neye mal olabileceğini kavrayamamak, Kötüye odaklanmak.’Bittim ben’ düşüncesi. Zamanla o sorunu unutmak. Unuttuğunu sanmak, üstünden gelmek yerine üstünden geçmek. Ve sınav sonunda o soruya geri dönmek. Geçmek için. Geçmiş kayıtların sizi ele geçirmesi, ‘tekrar kötü şeyler yaşayacaksın’ diye sizi dürtmesi. Size ne katacağını umursamaması. Karanlık.

Yalnız değilsiniz. Bütün dünyanın yükünü tek başınıza çekiyormuş gibi davranmaktan vazgeçin. Bırakın paylaşalım. Paylaşın. 3 yıllık süreç geride kalmakta.Şimdi yeni süreç başlamakta. Bu sürece ne kadar farkındalık ile girersek o kadar iyi. Size katkı olacak her şeye açık olmanız dileğiyle, yargıdan uzak durmanız dileğiyle ve bu yeni sürecin hepimize katkı olması dileğiyle, sevgiyle kalın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayat herkeze adil mi davraniyor?

Nasıl enerjik ve pozitif olabilirim?

Beni kurtarır mısın?